Cum sa stii daca suferi de tromboza hemoroidala

Tromboza hemoroidala externa este o complicație care se dezvolta la unele persoane care suferă de hemoroizi. In anumite cazuri, se dezvolta cheaguri de sânge în cadrul hemoroidal, avand ca consecinte ca zonele înconjurătoare hemoroizilor sa devena extrem de inflamate, de culoare roșie și foarte frageda. Acest tip de condiție ar putea dezvolta pe plan intern sau extern. Din păcate, medicii nu au nici o idee de ce anumiti hemoroizi devin trombozati, în timp ce alti nu. Mai mult decât atât, nici o cercetare nu poate justifica de ce unii pacientii experienta tromboza hemoroidala, in timp ce altele nu.



Majoritatea persoanelor care suferă de tromboză hemoroidala nu sunt conștienți că o au. Această condiție poate varia de la ușoară până la severă, dar de cele mai multe ori, aceasta se vindeca de la sine a lungul timpului. De fapt, majoritatea medicilor recomanda pacientilor cu hemoroizi externi sa le permite acestora să clarifice înainte de a cere o intervenție chirurgicală.

Unii medici nu vor sa opereze pacienti cu tromboza hemoroidala, deoarece cei mai mulți dintre cei cu această afecțiune experimentează durere severă. In plus, în cazul în care hemoroizi nu se vindecă corect, pacienții pot suferi chiar mai mult de durere, cu alte complicații. Tromboza hemoroidala a fost asociată cu dezvoltarea ulcerațiilor și gangrena, care ar putea duce la alte probleme de sănătate ce implică regiunea anală.

În cazul în care hemoroizi au devenit trombozati, cei mai mulți medici ar sugera indepartarea lor. Acest lucru se poate face de diferite moduri, cum ar fi prin chirurgia, indepartarea cu laser si "banding".

  • În chirurgie, se fac incizii pentru a elimina vasele de sânge și hemoroizi, în timp ce dungile hemoroidale implicate sunt legate cu benzi de cauciuc pentru a opri fluxul de sange si in cele din urma, hemoroizi mor.
  • În indepărtarea cu laser, hemoroizii sunt vaporizati cu ajutorul luminii laser.

Fiecare dintre opțiunile de tratament disponibile are beneficii și riscuri; discuta cu medicul tau pentru a stabili care procedura este potrivit pentru starea in care te aflii.

Dacă ai avut hemoroizi inainte, dar te confrunti cu o stare mult mai dureros, ar trebui sa vizitezi medicul. Deși mereu exista posibilitatea să folosesti abordarea "astept & vad", în cazul în care nu mai poți tolera durerea, nu te forța să aștepti. Cu cat mai devreme detectezi tromboza hemoroidala, cu atât ai mai multe șansele de a te trata mai repede.

0 comments:

Post a Comment