Hemoroidectomia - interventie chirurgicala

Hemoroizi externi au nevoie de ceva timp pentru a se dezvolta. Acestia se dezvoltă, în general, în cazuri în care există o presiune asupra venelor din rect în timpul scaunului, în timpul sarcinii, în călătorii de lungă durată pe cale rutieră, ședințe prelungite, diaree sau constipație.



Hemoroizii externi se referă la umflarea țesutului vascular prezent pe canalul anal (pe partea exterioară) până la linia dintata. Linia dintata este zona în care mucoasa rectală se întâlnește cu anodermul (pielea canalului anal). Pielea perianala este complet acoperita cu fibre si senzori de durere și hemoroizi externi sunt bogat acoperiti cu piele pereinala și anoderm. Bolile care afectează în mod direct canalul anal sau chiar vasele hemoroidale pot crea dureri de nesuportat.

Sunt, de obicei, tinerii oameni sanatosi, care se confruntă cu hemoroizi externi, care se pot dezvolta brusc ca rani trombozate. Se necesita câteva săptămâni pentru ca tromboza sa fie absorbita în organism și, uneori, aceasta se poate rupe producand sangerari. De fapt, există hemoroidectomia, un tratament chirurgical pentru hemoroizii trombozati. Prin intermediul acestei proceduri chirurgicale, hemoroizii sunt eliminati în termen de 72 de ore de la apariția lor.

Dacă intervenția chirurgicală se efectuează după această perioadă, pot aparea ca efecte secundare durerea severa si disconfortul. Cu toate că o intervenție chirurgicală este foarte incomoda, mulți oameni preferă această procedură fără a considera că, chiar și fără o intervenție chirurgicală hemoroizi se vor transforma în cele din urmă în rani fibrozate și se estompeza în termen de două până la trei săptămâni.

Cu ajutorul unei tăiaturi eliptice, cheagul și întregul hemoroid pot fi îndepărtati ușor. Deși nu există nici un rău în a lăsa operatia sa se vindece de la sine, mulți medici plasează suturi subcutanate pe rana pentru a opri sangerarea si durerea. In alte tratamente de hemoroizi trombozati, se administrează anestezie locală în zona afectată și cheagul este îndepărtat folosind o incizie simpla, dar în această procedură există șanse de reapariție a trombozei.

Astăzi, cei mai mulți experți recomandă eliminarea întregii tromboze și,in special în cazul în care vasele de sub hemoroizii externi se dezvolta. Acest tratament al hemoroizilor trombozati durează mai mult timp, dar oferă rezultate mai bune.

0 comments:

Post a Comment