Ce cauzeaza hemoroizii la copii?

Hemoroizii în General

Hemoroizii produc senzatii dureroase, de mâncărime și iritante. Acestia se dezvolta atunci cand venele din jurul regiunii rectale suporta prea multa presiune cauzata de sange. Ca urmare, anus devine roșiu și umflat. Uneori, pielea din aceste zone se poate rupe și sa se produca sângerare. Persoanele cele mai afectate de această afecțiune sunt adulți, în special femeile. În cazuri rare, cu toate acestea, chiar și copiii pot avea hemoroizi. Când vine vorba de un copilul , a face fata hemoroizilor poate fi destul de dificil, deoarece copii nu tolereaza durerea la fel ca un adult.



Hemoroizii la copii

În cazul în care bănuiți ca copilul dumneavoastră sufera hemoroizi, cel mai bun lucru de făcut este să fie consulte de un medic. Din cauza vârstei sale fragede, nu este recomandat să fie tratat acasa cu remedii folosite pentru adulti. Este foarte important sa nu se foloseasca nici un fel de medicament si nici aplicarea cremelor pe zona afectata fara a vedea un medic inainte deoarece starea copilului se poate agrava foarte usor. Constipatia este principala cauza de hemoroizi la copii. Consulta un medic cât mai curând posibil și mai ales dacă descoperi sânge în scaun sau pe haine in regiunea anala.

Cum iti poti ajuta copilul

Pentru a evita constipatia, asigurate ca alimentatia copilului tau sa fie bogata in fibre. Incorporeze fructe și legume proaspete în dieta lui și asigurațe că acesta bea multă apă pe tot parcursul zilei. Fibrele fac ca scaunul sa nu fie tare si apa ajuta deasemenea la emoliere. Încurajaza-l să faca multe exercitii fizice deoarece acestea exercita metabolismul si imbunatatesc circulatia intestinului.

Cum sa faci fata hemoroizilor la copii

Din moment ce copilul nu poate fi capabil de a tolera durerea, trebuie sa incerci sa o previi si sa o reduci cat mai mult posibil. Primul lucru pe care să il tii în minte este să te asiguri că regiunea anală a copilului este curata tot timpul. Invata-l sa se spele cu apă proaspătă și săpun delicat, după ce merge la baie. În cazul în care nu ai acces la apă proaspătă, utilizeaza servetele umede pentru copii pentru a șterge reziduul. Poti aplica, de asemenea, gel de aloe vera pe zona afectată pentru a reduce senzația de usturime. Da-i copilului o baie caldă Sitz (de sezut) cel puțin de două ori pe zi, pentru a calma durerea pe care o simte. Se poate aplica gheata sau comprese reci pe zona afectata pentru a reduce durerea si inflamatia

0 comments:

Post a Comment