Hemoroizi - simptome detaliate


Simptomele hemoroizilor sunt cauzate de prolapsarea acestora ori de iesirea in afara anusului, prin inflamarea acestora. Principalele simptome ale hemoroizilor sunt protruzia sau prolapsul si eliberarea de sânge în scaun. Hemoragiile intestinale, care pot fi foarte reduse ori mai puternice in intensitate, sunt deasemenea simptomele comune ale hemoroizilor.

Simptome hemoroizi, în majoritatea cazurilor, sunt asociate cu actul de tranzit intestinal, care poate fi însotit de un sentiment de plenitudine, de mancarime ori usturime in zona anala care este cauzata de sangerare.

Simptomele hemoroizilor sunt amplificate la utilizarea de alimente condimentate, precum si de intreprinderea de activitati grele si obositoare ori de exercitii fizice extreme. Astfel se ajunge la sângerare abundenta care poate duce uneori la anemie severa.

Trebuie amintit faptul ca sângerarea poate fi cauzat si de alte lucruri (de exemplu tumori, cancer de colon etc), motiv pentru care un consult medical este necesar. Trebuie de asemenea spus ca toate aspectele ce intra in categoria hemoroizi simptome si manifestari, nu au un caracter clasic întotdeauna : în cazul formelor foarte neglijate de boala, sângerarea (adesea excesiva) poate sa apara indiferent de scaun; si protruzia de hemoroizi nu este întotdeauna însotita de sângerare.

În functie de starea celulelor modificate ale corpora cavernosa (hemoroizi), precum si starea cadrului fibro-muscular, acestea (hemoroizi simptome si manifestari) pot fi împartite în patru etape sau faze ale hemoroizilor, fiecare etapa se caracterizeaza prin simptomele sale.

Stadiile de dezvoltare ale hemoroizilor si simptomele acestor stadii sunt :

HEMOROIZI - SIMPTOME ÎN PRIMUL STADIU DE DEZVOLTARE A BOLII

Nodurile, sau hemoroizii sunt deja formati si actioneaza în colon. Simptomele acestora sunt ambigue: mancarimi in jurul anusului, poate exista un sentiment de golire incompleta a intestinului, balonare poate. În acest stadiu, în timpul defecarii, poate aparea o sângerare usoara . Aceste simptome ale hemoroizilor sunt destul de generale (caracteristice nu numai pentru hemoroizi), astfel a-i diagnostica este destul de dificil.

HEMOROIZI - SIMPTOME IN AL DOILEA STADIU DE DEZVOLTARE A BOLII

Hemoroizii ies din anus in timpul defecarii, dar apoi se trag inapoi. Cele mai comune simptome ele hemoroizilor, caracteristice pentru aceasta etapa sunt: în caz de defecatie sau fara (de exemplu, la activitatea fizica intensa), pot aparea sângerari, s-ar putea sa apara, de asemenea, si mancarimi in anus, durere, usturime.

SIMPTOME HEMOROIZI ÎN AL TREILEA STADIU DE DEZVOLTARE A BOLII

Hemoroizii iasa inafara din cauza scaunului dar nu se retrag singuri. La anus apare o senzatie de arsura puternica, durere. Aceste simptome ale hemoroizilor pot fi constante sau apar cu intreruperi.

SIMPTOME HEMOROIZI IN AL PATRULEA STADIU DE DEZVOLTARE A BOLII

Hemoroizii iasa la cel mai mic stres (tuse, stranut) si nu se pot retrage sub nicio forma, anusul se deschide, muschii sfincterului sunt slabiti, în urma descarcarii de la anus se poate afecta pielea din jurul acestuia.

Hemoroizii cu simptomele similare cu cele de mai sus, necesita tratament chirurgical. În acest stadiu, aveti nevoie de îngrijire medicala urgenta.

Cunoscand simptomele hemoroizilor veti putea sa determinati boala la stadii incipiente de dezvoltare si în cele din urma asta va ajuta sa evitati multe complicatii legate de boala putand sa folositi un tratament pentru hemoroizi. Amintiti-va ca, în caz de simptome severe, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra pentru a nu pierde oportunitatea de a beneficia de tratament in timp util.

0 comments:

Post a Comment