Cum sunt hemoroizii trombozati

Hemoroizii se gasesc la toti. Aceastia sunt niste perne naturale din canalul anal, formate din mase de tesut ce includ vase de sânge. Cu toate acestea, la unele persoane, hemoroizii se inflameaza grav si apar hemoroizii trombozati. Aceasta forma de hemoroizi este extrem de dureroasa si apare atunci cand aceste perne se dilata si nu se pot retrage, devenind inflamate.
Doua tipuri de hemoroizi sunt observate la oameni in ziua de astazi. Acestia sunt hemoroizii interni si hemoroizii externi. Presiunea excesiva asupra regiunii canalului anal este cauza care produce hemoroizii si datorita careia se inflameaza. Exista mai multe motive care creaza presiunea de care vorbim, si anume, tusea grea, ridicarea unor obiecte grele, statul prelungit în picioare sau asezat jos in fund, sarcina, constipatia sau diareea.

Principala diferenta dintre cele doua tipuri de hemoroizi este locul în care ei pot sa apara si se dezvolta. La hemoroizii interni, acestia sunt in interiorul rectului, nu dor, dar pot provoca sangerari. Acestia pot iesii afara si se pot retrage inapoi, insa cand iasa si raman afara, devin hemoroizi externi.

CUM SUNT HEMOROIZII TROMBOZATI :


Problemele cele mai dificile apar la hemoroizii externi care sunt si durerosi si vizibili. Acestia se pot inflama, provoca sangerari si mancarimi, si in general, dureri groaznice. Dar asta nu este tot, hemoroizii externi, atunci cand isi formeaza cheaguri de sange devin hemoroizi trombozati.
Aceste cheaguri de sange care se formeaza in vasele de sange din hemoroizi si acestia se stranguleaza si apoi se umfla. Acesta este cel mai puternic si problematic caz de hemoroizi. Aspectul lor poate fi albastrui sau un pic violet si sunt mai umflati. Atunci cand se ating hemoroizii trombozati, se simt in mijloc niste noduli de marimea unui bob de mazare.

Simptomele acestora, sunt in general mancarimea si durerea dar foarte puternice. Daca faci o baie de 15 minute cu apa calda ori iti pui o compresa rece in zona respectiva, vei simtii o usurare temporala a acestor simptome. Sa continui indatoririle zilnice poate fi o problema atunci cand ai hemoroizi trombozati, de aceea este mai bine sa ii tratezi si sa iei o pauza pana ce acestia isi revin pentru a nu fi nevoie sa se apeleze la interventii chirurgicale pentru inloaturarea lor.
Pentru simptome, exista de asemenea si multe produse medicale care nu necesita reteta, ce au caracteristici anti-inflamatorii si ajuta la calmarea simptomelor. Acestea vin in multe forme, cum ar fi unguente, geluri, creme dar ajuta doar temporar. Persoanele care nu au succes cu astfel de tratamente, pot apela ca o ultima solutie la interventia chirurgicala.
Pentru a nu se ajunge acolo, este de preferat ca sa tratezi hemoroizii corespunzator inainte ca acestia sa devina hemoroizi trombozati si sa apara probleme.

0 comments:

Post a Comment