Hemoroizi externi

Daca nu cumva sti deja, hemoroizii externi sunt cauzati de o grupa de vene care asigura circulatia sangvina din zona anala. Aceste vene au datoria de a se contracta si dilata pentru a asigura un mai bun control pentru sfincterul anal. Insa, aceasta parte a corpului nu functioneaza intr-un mod exact, si astfel apar probleme. Mai exact, problemele, numite hemoroizi externi, apar atunci cand aceste vene se dilata mai mult decat se contracta apoi, datorita presiunii sangelui. Iar acest lucru permite dezvoltarea unor hemoroizi externi.

Principalele motive pentru aparita acestei anomalii a sistemului sangvin anal sunt :

  • Statul in sezut pentru perioade indelungi.
  • Fortarea pentru a elibera fecalele.
  • Imbatranirea.
  • Obezitatea.
  • O dieta bogata in grasimi si cu putine fibre.
  • Constipatia cronica si diareea.

Hemoroizii externi sunt tipul cel mai dureros si iritant de problema pe care orice om o poate avea în rect si zona anusului. Hemoroizii interni sunt destul de iritanti, dar când acestia ies "înafara" anusului, devin durerosi.

În cazul în care hemoroid este prolapsat ("iese înafara"), în exterior, îl poti vedea si simti. Uneori se formeaza cheaguri de sange pe uni hemoroizi externi, acestia devenind extrem de durerosi, numindu-se hemoroizi trombozati.

În cazul în care apare acest hemoroid trombozat, poate parea destul de înfricosator, avand un aspect violet sau albastru, si poate chiar sangera.
Chiar daca arata infricosator, nu este, de obicei, o problema serioasa, dar poate fi foarte dureros. Acest tip se va vindeca singur, de obicei, în câteva saptamâni.

În cazul în care durerea este de nesuportat, medicul tau poate elimina chirurgical hemoroizi trombozati, oprind durerea, dar se pot provoca dureri suplimentare si timpul de recuperare este destul de lung. Prea multi oameni care decid sa aiba o interventie chirurgicala, mai târziu regreta ca au facut-o. De fapt, aproximativ 88% spun ca doresc sa nu o fi facut.

Din acest motiv este mai recomandat a se folosii remedii naturale pentru hemoroizi, si nu interventii medicale.

TRATAMENT PENTRU HEMOROIZI EXTERNI :


Majoritatea oamenilor nu înteleg ca acesti hemoroizi externi pot fi evitati prin adoptarea unui stil de viata sanatos si disciplinat.

Dieta are un rol foarte important in producerea si prevenirea hemoroizilor externi. Persoanele care mananca in mod constant o alimente bogate in fibre au mult mai putine sanse sa faca hemoroizi externi, iar cei care au o dieta bazata pe alimentele procesate prezinta un risc mult mai mare.

O dieta cu putine fibre sau consumul insuficient de lichide poate provoca constipatie, care poate contribui la producerea hemoroizilor în doua moduri: Aceasta provoaca necesitatea de încordare la defecare si agraveaza hemoroizii deja existenti in stare latenta, de asemenea, afecteaza hemoroizii prin producerea de scaune dure care irita mai mult venele umflate si pune presiune asupra rectului si anusului, provocand sangerari.

Tratarea hemoroizilor externi si a simptomelor acestora se poate face gratuit, acasa prin simple metode si remedii naturale.

Adauga mai multe fibre la dieta:

Adauga mai multe fibre in dieta ta. Bea mai multe lichide. Fibrele înmoaie scaunele si le face sa treaca mai usor. Acest lucru va reduce presiunea si problemele de sangerare iritare.

Alimentele bogate in fibre sunt cerealele integrale, fructele proaspete, broccoli, fasole, grâu si tarâtele de ovaz. Cresterea consumului de fibre poate provoca uneori balonare sau gaze. Trebuie sa începi încet, si sa cresti treptat aportul de fibre. De asemenea, creste aportul de lichide consumate in acelasi timp. Unele alimente si forme de fibre sunt mai bune decât altele. Tarâtele de grâu sunt dur si recomandam sa utilizezi psyllium, mai degraba decât tarâte de grâu.

Fa mai multe exercitii:

Exercitiile aerobice moderate, cum ar fi o simpla plimbare de 30 de minute pe zi, pot ajuta la stimularea functiei intestinale.

Fa-ti timp si relaxeaza-te:

Când simti nevoia, du-te la baie imediat. Nu astepta pentru un alt moment mai convenabil. Scaunul va fi retinut, ceea ce duce la cresterea presiunii pana cand te duci la wc.

Încearca sa iti programezi un timp exact în fiecare zi, cand sa mergi la toaleta. Daca poti sa faci un program regulat, nu vei avea probleme cu hemoroizi externi.

Baile sitz:

O baie de sezut este o baie cu apa calda care poate elimina mâncarimea, iritarea, si spasmele musculaturii sfincterului (muschi circulari din jurul anusului).

Unele recipiente sitz se pot pune peste toaleta, sau te poti relaxa într-o cada de baie normala cu câtiva centimetri de apa calda (nu fierbinte).

Este recomandata o baie de sezut (sitz) de 20 de minute dupa fiecare scaun, de doua sau trei ori pe zi. Tamponeaza usor zona anala pentru a o usca dupa aceea, nu freca sau sterge puternic.

Produsele pentru tratarea simptomelor:


La farmacie sau la un plafar poti gasii o crema de hemoroizi externi ce poate calma temporar durerea si celelalte simptome. Cremele si supozitoarele care contin hidrocortizon pot fi, de asemenea, eficiente, dar nu trebuie sa fie utilizate pentru mai mult de o saptamâna. Ele pot provoca atrofie (scaderea masei musculare).

Servetelele sau produsele cu hamamelis sunt un tratament pentru hemoroizi mult mai natural si sunt linistitoare, fara efecte nocive. Un pachet de gheata pus pe zona anala pentru câteva minute poate ajuta, de asemenea, in reducerea durerii si umflarii.

Aseaza-te pe o perna, decât pe o suprafata dura. Acest lucru va ajuta la reducerea umflarii hemoroizilor existenti si la a preveni formarea de noi hemoroizi externi.

Pentru mai multe tratamente naturale te rugam sa consulti paginile noastre recomandate.

In general, hemoroizii externi vor disparea dupa cateva zile cea mai buna forma de tratament fiind prevenirea si tratarea cauzelor.

0 comments:

Post a Comment