Hemoroizi interni

Hemoroizii sunt structuri vasculare din canalul anal, ce ajuta la controlul eliminarii scaunelelor. Acestia nu sunt o problema, atata timp cat nu sunt inflamati. Cand se inflameaza, pot aparea doua tipuri de hemoroizi, dupa caz. Odata hemoroizii externi, care sunt caracterizati prin faptul ca provoaca durere in zona anala sau hemoroizi interni, care sunt caracterizati prin sangerarea, fara durere a rectului.

Cauzele inflamarii hemoroizilor interni sunt numeroase si includ o eliminare a scaunelelor iregulata (diaree si constipatie), lipsa exercitiilor fizice, o dieta proasta (lipsita de fibre), o presiune marita in zona intra-abdominala (datorita statului in sezut sau in picioare pentru mult timp), sarcina, imbatranirea, etc.

Hemoroizii interni sunt hemoroizi ce apar in interiorul rectului, intr-o zona fara receptori pentru durere. Din acest motiv, hemoroizii interni, nu sunt durerosi, multe persoane nefiind constiente de prezenta lor. Problema apare cand acestia se inflameaza, deoarece pot sangera, si duce la forme mai severe, ca hemoroizi prolapsati si hemoroizi interni strangulati.

Hemoroizii prolapsati sunt hemoroizi interni a caror lungime s-a marit, iesind prin anus. Daca muschii sfincterului anal intra in spasm, hemoroidul prolapsat va fi prins inafara, numindu-se hemoroid strangulat.

Cea mai mare problema la hemoroizii interni, este faptul ca nu pot fi detectati, decat cand se ajunge la formele severe ale lor.

SIMPTOMELE HEMOROIZILOR INTERNI:

  • Mâncarimi sau iritatii în regiunea anala
  • Sângerare nedureroasa in timpul tranzitului intestinal - se pot observa mici cantitati de sange de culoare rosu aprins pe hartia igienica sau in vasul de toaleta
  • Umflarea zonei din jurul anusului
  • Durere sau disconfort
  • Scurgeri de fecale
  • Un nodul lânga anus, care ar putea fi sensibil sau dureros

Simptomele acestui tip de hemoroizi sunt deseori asemanatoare cu cele ale cancerului de colon, motiv pentru care o consultatie medicala este recomandata.

Tratament pentru hemoroizi interni:

Tratarea asa numitilor hemoroizi interni este o adevarata aventura. Exista multe tratamente si nu poti sti care te va ajuta dintre acestea.

Exista tratamentele naturiste (ceaiuri, diverse unguente, creme, supozitoare, etc), care nu te te vor vindeca de ei, insa te elibereaza de durerea cauzata de acestia in stadiile avansate, sau de alte simptome iritante.

Apoi exista tratamentele medicale, care pot varia, de la pastile, pana la operatii si interventii chirurgicale.

In general nici medicamentele pentru hemoroizi, nu te vor ajuta decat sa te elibereze de durerea cauzata de acestia, dar nu te vor vindeca, in schimb, interventiile chirurgicale, sunt mai dureroare, mai costisitoare si poate mai periculoase, dar te scapa definitiv de hemoroizi interni.

Cat despre tratamentul naturist, se poate spune ca este comun cu cel pentru hemoroizii externi cu mici diferente, si anume administrarea remediilor naturale pentru hemoroizi se face pe cale orala in general, pentru mai multe detalii citeste articolul Tratament naturist hemoroizi interni.

0 comments:

Post a Comment