Hemoroizii in timpul sarcinii

Hemoroizii sunt o afectiune foarte frecventa in timpul sarcinii si a nasterii. Acestia pot fi dezvoltati in timpul primei sarcini sau mai târziu. Cu toate acestea, atunci cand o femeie a avut hemoroizi inainte de a ramane insarcinata, există o șansă considerabilă de a avea hemoroizi din nou, chiar și la începutul primului trimestru. Hemoroizii se pot dezvolta in timpul nașterii, sau in timpul contractiilor. Deobicei, aceste forme de hemoroizi dispar la scurt timp dupa nastere.

Care sunt condițiile de aparitie a hemoroizi in timpul sarcinii?

Sarcina este o perioadă în care o femeie este predispusa la varice oriunde pe corpul ei. Motivul este supraincarcarea mărită a uterului care pune o mare presiune asupra venelor din partea inferioară a corpului. In acest fel, întoarcerea sângelui din părțile inferioare ale corpului este încetinită, ceea ce presioneaza si mai mult venele situate sub nivelul uterului. Ca rezultat, aceste vene devin umflate și dilatate. Venele rectale nu fac excepție de la acest fenomen care duce la formarea de unități hemoroidale. Felul in care se face defecarea si aparitia constipatiei sunt un alte doua cauze ce duc la formarea hemoroizilor. În cazul în care afectiunea este deja prezenta in corp, este probabil ca sarcina sa o agraveze.

Venele femeilor gravide se umfla foarte usor, din cauza nivelurilor crescute ale hormonului progesteron, care are proprietatea de a relaxa peretii vaselor de sange. Progesteronul incetineste tractul intestinal care duce la constipație.

Cum se pot ameliora durerile hemoroidale in timpul sarcinii?

  • Încerca umezirea zonei afectate în apă călduță timp de un sfert de oră, de mai multe ori pe zi.
  • Utilizeaza blocuri de gheață ambalate în pânză moale pentru a aplica pe zona rectală. Gheață ar putea ajuta la reducerea disconfortului si dureri.
  • Încerca să aplici comprese reci saturate cu hamamelis (musetel). De obicei, ele funcționează bine pe bulgării hemoroidali.
  • Alterneaza metodele calde și reci. Incepe cu aplicarea de comprese cu gheață și dupa fa o baie de sezut.
  • Foloseste servetele umede pentru igiena personală, mai degrabă decât hârtia igienică. Ai putea cumpăra tampoane medicamentate pentru persoanele care suferă de hemoroizi.
  • Foloseste produse de calmare a durerilor ce sunt sigure pentru femeile gravide. Inainte de a cumpara un over-the-counter trebuie să te adresezi medicului pentru a alege medicamentul cel mai potrivit. Cele mai multe dintre supozitoarelor hemoroidale și unguentele trebuie utilizatw numai pentru un tratament de scurtă durată, de obicei câteva zile și nu mai mult de o săptămână. În caz contrar, acestea ar putea crește simptomele și pot provoca o inflamație și mai mare.

Cum se poate preveni apariția de hemoroizi în timpul sarcinii?

Cu toate ca femeile gravide au un risc mai mare și sunt mai sensibile la hemoroizi, există câteva moduri care ar putea alunga hemoroizi și de a-i elimina, dacă acestea sunt deja prezenti. Iată câteva sfaturi:

  • Nu amâna niciodată impulsul de a merge la toaleta. Încerca să nu te misti prea mult in timpul scaunului pentru a evita o presiune inutilă asupra zonei abdominale.
  • Este vitala evitarea constipație - bea apă, cel puțin 8 pahare pe zi si sa mananca o dieta bogata in fibre. In cazul in care esti constipata, adauga laxative împreună cu emolienți si suplimente de fibre in dieta ta.
  • Fa exercitii in mod regulat - ajuta la mentinerea tonului muschilor, în special a celor din zona inferioară a corpului.

0 comments:

Post a Comment