Tratament naturist hemoroizi externi

Un tratament naturist hemoroizi externi este mai accesibil, mai ieftin si mult mai sanatos. Aici vei gasii o lista cu cele mai bune tratamente pentru hemoroizi externi care te vor ajuta sa te scapi de aceasta problema.

In ciuda a ce se spune, hemoroizii externi sunt mult mai usor de tratat decat hemoroizii interni fiindca gasesti rapid un tratament viabil.

Acest tip, fiind mai raspandit, a favorizat crearea mai multor leacuri pentru tratarea hemoroizilor. Astfel, in prezent sunt tot felul de tratamente naturiste pentru hemoroizi, pastile pentru hemoroizi, creme pentru hemoroizi si operatii pentru hemoroizi. Deci este cate un tratament de hemoroizi externi pentru fiecare simptome ce exista.

Exista un tratament pentru orice stare in care se afla afectiunea ta. Pe aceasta pagina, gasesti mai multe tratamente naturiste pentru hemoroizii externi care te pot scapa rapid si sigur de hemoroizi.

Sunt leacuri pentru hemoroizi ce la poti face in casa, si care nu costa mai nimic (de exemplu, anumite ceaiuri pentru hemoroizi, bai, etc).


INAINTE DE A GASII UN TRATAMENT HEMOROIZI EXTERNI PENTRU TINE, SUNT CATEVA LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE STI.

Hemoroizii externi, sunt tipul de hemoroizi care apar in urma inflamarii unui grup de vene din zona anusului. Simptomele acestor hemoroizi sunt, durerea destul de intensa, mancarimea in zona anusului si iritarea pielii tot in zona respectiva. Hemoroizii externi nu sunt periculosi, si nu iti afecteaza sanatatea, iar simptomele trec in general in 4-5 zile din momentul in care ai o criza de hemoroizi. Iar daca apelezi la un tratament pentru hemoroizi externi, simptomele pot disparea si mai rapid.

Cauzele hemoroizilor externi sunt diverse, dar cele mai importante sunt constipatia cronica, statul in sezut pentru perioade lungi (in special pe toaleta), lipsa fibrelor din alimentatie si lipsa de exercitii fizice.

Dupa cum iti poti da seama, hemoroizii sunt cauzati de multe obiceiuri, pe care nu le putem controla in general. Tot ce putem face este sa apelam la remedii naturale pentru hemoroizi externi dupa aparitia lor.

Pentru prevenirea unei crize hemoroidala, putem face urmatoarele lucruri:

  • Fara ardei la mancare.
  • Ardeiul, desi este o planta medicinala importanta, are o substanta, numita capsicina, care irita intestinele si hemoroizii.

  • Fara carne.
  • Carnea si preparatele din carne, contin multe condimente si grasimi, iar acestea sunt cauze principale pentru iritarea hemoroizilor externi.

    Nici soia nu este exclusa, pentru ca, are substante ce constipa si irita hemoroizii.

  • Fara ciocolata.
  • Datorita grasimilor, zaharurilor si caloriilor multe, ciocolata favorizeaza dezvoltarea si agravarea hemoroizilor externi.

  • Fara cafea, alcool si bauturi fierbinti.
  • Acestea sunt cunoscute pentru faptul ca produc mancarimi, iritatii si inflamatii in zona anala.

    Daca te feresti de aceste principale cauze pentru declansarea crizelor de hemoroizi, vei fi bine.

In cazul in care nu te-ai ferit si ai suferit o criza de hemoroizi externi, sunt cateva tratamente pentru hemoroizi ce te vor ajuta. Aceste tratamente pot fi folosite oricand, pentru ca dau rezultate foarte bune :

  • Mentine-ti o igiena anala potrivita.
  • Daca ai hemoroizi externi, dupa defecatie, nu este indicat sa te stergi cu hartie igienica sau cu servetele umede, ci cu servetele de bebelusi de unica folosinta. Acestea nu te vor irita, si, astefel, nu iti vor agrava hemoroizii.

    De asemenea, trebuie sa iti mentii zona anala uscata, pentru asta, este recomandata pudra pentru bebelusi.

  • Reguleaza-ti iesirile la baie.
  • Trebuie sa iesi la baie de cate ori simti (cat de des se poate), insa este obligatoriu sa nu stai pe toaleta mai mult de 3-5 minute. Daca consideri ca nu poti defeca, este recomandat sa te plimbi putin si nu sa stai pe vasul de wc.

    De asemenea, fortarile pentru eliminarea fecalelor, nu trebuie sa se faca decat la intervale de minim 30 de secunde, altfel iti poti inrautatii problemele.

  • Dieta bogata in fibre.
  • O dieta bogata in fibre te ajuta la defecatie prin faptul ca iti face scaunul sa fie mai moale si astfel, poate trece inafara fara sa iti irite hemoroidul.

    Alimentele care contin multa fibra sunt: painea integrala, cerealele integrale, legumele sub forma de boabe (boabele de fasole, de mazare,etc) , merele, perele, spanacul, cartofii (cu piele cu tot).

  • Baile sitz.
  • Aceste bai te elibereaza rapid de durerile cauzate de hemoroizi, si se fac in felul urmator: iti pui apa calduta (apara fierbinte irita si apa rece lafel) intr-un vas (cada, lighean, etc) si te scufunzi cu fesele in vasul respectiv timp de 10-15 minute.

    Aceasta baie este extrem de buna si o poti face de cate ori vrei pe zi.

  • Cunsumarea de lichide.
  • Daca consumi minim 3 litri de apa sau alte lichide non-alcoolice pe zi, nu vei mai avea dureri cand mergi la toaleta.


Pe langa metodele de mai sus, sunt si plante medicinale pentru hemoroizi (ca tratament hemoroizi externi) care ajuta enorm. Acestea se pot gasii la plafare.

Berberis Aristata – aceasta planta este recunoscuta pentru faptul ca purifica sangele si ajuta la mentinerea echilibrului microbial intestinal.

Ruscus Aculeatus – mai numit si ghimpele, este bun la imbunatatirea circulatiei sangelui prin venele hemoroidale si varicoase.

Aesculus Hippocastanum – sau castanul salbatic, tonifica si imbunatateste sistemul sangvin. Are propietati anti-inflamatoare foarte bune.

Azadirachta Indica – este o planta cu propietati anti-bacteriane, anti-inflamatoare si calmante. Se aplica extern si este recunoscuta pentru rezultatele bune impotriva hemoroizilor.

Psyllium – este o planta inrudita cu patlagina si are efecte laxative si este folosit ca un remediu pe termen scurt pentru constipatie.

Medicamente homeopatice pentru tratarea hemoroizilor ( acestea sunt folosite pentru a trata specific anumite simptome, se aplica doze mici, sunt foarte ieftine si pot fi mai bune decat un tratament hemoroizi externi traditional)

Aloe – ajuta atunci cand rectul sangereaza si are o temperatura ridicata.

Calendula (galbenelele) – este extrem de buna in vindecarea ranilor deschise atunci cand se aplica extern. Are un efect rapid.

Acid Nitric – este recomandat pentru constipatia in urma careia nu se elimina deloc fecale, sau pentru durerea intensa produsa de eliminarea scaunului ce dureaza mult timp dupa. De asemenea este foarte buna si pentru hemoroizii ce sangereaza intens.

Nux Vomica – poate fi folosit pentru mancarimile si durerile cauzate de hemoroizi, sentimentul de constrictie continua a rectului si pentru constipatia cronica. Are rezultate foarte bune in special pentru oamenii ce au tendinta de a folosii droguri, alcool, care mananca mancaruri grase si grele.

Pulsatilla – este indicata pentru hemoroizii care provoaca mancarimi si dureri ascutite si discontinue.

Sulful – este foarte bun pentru atunci cand zona anusului este rosie si iti provoaca mancarimi si sentimentul de arsura. Sulful poate ajuta dar de multe ori poate agrava hemoroizii.

Acestea sunt cele mai bune tratamente folosite pentru a vindeca hemoroizii, daca doresti sa cunosti mai multe tratamente naturale pentru hemoroizi, mergi la paginile noastre recomandate.

0 comments:

Post a Comment