Tratament naturist hemoroizi interni

Un tratament naturist pentru hemoroizi interni este cea ce iti trebuie dat fiind faptul ca este sanatos si ieftin. Pe aceasta pagina vei gasii o lista cu cele mai bune tratamente si remedii naturale pentru hemoroizi interni.

Cum ziceam, in articolul despre hemoroizi interni, aceste tratamente naturiste nu te vor vindeca pentru totdeauna (exista posibilitatea sa mai apara) de hemoroizii interni, dar ii vor tine intr-un stadiu in care nu iti vor face probleme, si, se poate ca cei existenti sa dispara dupa o vreme. Aceste tratamente se bazeaza pe tratarea cauzelor aparitiei hemoroizilor.


TRATAMENT NATURIST PENTRU HEMOROIZI INTERNI

Igiena anala : modul corect de a elimina fecalele.

Este important sa folosesti toaleta de cate ori simti ca trebuie sa mergi, chiar daca asta inseamna de cateva ori pe zi. Incearca sa mergi la toaleta cat de rapid poti odata ce simti nevoia, pentru ca o amanare a acestui lucru poate duce la constipatie.

De asemenea, trebuie sa eviti statul indelungat pe toaleta fiindca acest lucru duce la presiune intra-adominala si implicit la inrautatirea situatiei.Trebuie sa iti limitezi timpul statului pe toaleta la 3-5 minute. Daca eliminarea nu s-a facut complet, este ok sa te ridici de pe toaleta si sa te plimbi putin pana simti din nou nevoia de a iesi.

De asemenea, este recomandat ca fortarea eliminarii fecalelor sa nu fie facuta pentru mai mult de 30 de secunde consecutive.

Dieta anti-constipatie

Constipatia este principala cauza pentru aparitia hemoroizilor interni. O dieta care sa te scape de constipatie te va usura si de simptomele hemoroizilor.

O dieta cu alimente bogate in fibra te va ajuta sa previi constipatia si sa ai scaune mai moi, lucru ce te va elibera de durerile de la eliminarea fecalelor. Pentru a-ti forma un plan de alimentatie bogat in fibre poti sa vorbesti cu un doctor.

In general, principalele alimente bogate in fibre sunt boabele de fasole sau mazare, cereale integrale, fructele proaspete si legumele proaspete (ca varza, morcovii,asparagusulul,etc). Pentru unii oameni este lafel de folositor si eliminarea produselor foarte slabe in fibre sau fara, ca inghetata, branza, carnea si alimentele procesate.

Alte lucruri care pot prevenii constipatia sunt consumarea unei cantitati mari de lichide (apa, suc proaspat din legume/fructe si supe simple), exercitii fizice zilnice si iesirea la toaleta cat de des posibil.

Tine-ti zona anala uscata.

Daca aceasta zona este umeda, vor aparea iritatii si infectii ale pielii. Cea mai buna metoda este aplicarea de pudra pentru bebelusi, aceasta absorbind umezeala. Sau, plasarea unei fasii mai mare de vata intre fese.

Baia Sitz

O baie sitz, este baia in care ai scufundate fesele in apa calduta. Aceasta este cea mai efectiva metoda pentru a elibera de durerile cauzate de hemoroizi interni.

In apa nu trebuie adaugat nimic, iar apa trebuie sa fie doar calduta. Timpul recomandat unei bai sitz este de 10 - 15 minute, si de cate ori doresti pe zi.

Pe langa aceste remedii naturale pentru hemoroizi de mai sus, sunt si cateva plante medicinale pentru hemoroizi interni care ajuta enorm. Acestea se pot gasii la plafare.

Berberis Aristata – aceasta planta este recunoscuta pentru faptul ca purifica sangele si ajuta la mentinerea echilibrului microbial intestinal.

Ruscus Aculeatus – mai numit si ghimpele, este bun la imbunatatirea circulatiei sangelui prin venele hemoroidale si varicoase.

Aesculus Hippocastanum – sau castanul salbatic, tonifica si imbunatateste sistemul sangvin. Are propietati anti-inflamatoare foarte bune.

Azadirachta Indica – este o planta cu propietati anti-bacteriane, anti-inflamatoare si calmante. Se aplica extern si este recunoscuta pentru rezultatele bune impotriva strangularii de hemoroizi interni.

Psyllium – este o planta inrudita cu patlagina si are efecte laxative si este folosit ca un remediu pe termen scurt pentru constipatie.


Medicamente homeopatice pentru hemoroizi interni ( acestea sunt folosite pentru a trata specific anumite simptome, se aplica doze mici, sunt foarte ieftine si pot fi mai bune decat tratamentele traditionale contra hemoroizi interni)

Aloe – ajuta atunci cand rectul sangereaza si are o temperatura ridicata.

Calendula (galbenelele) – este extrem de buna in vindecarea ranilor deschise atunci cand se aplica extern. Are un efect rapid.

Acid Nitric – este recomandat pentru constipatia in urma careia nu se elimina deloc fecale, sau pentru durerea intensa produsa de eliminarea scaunului ce dureaza mult timp dupa. De asemenea este foarte buna si pentru hemoroizi interni ce sangereaza intens.

Pulsatilla – este indicata pentru hemoroizi interni care provoaca mancarimi si dureri ascutite si discontinue.

Sulful – este foarte bun pentru atunci cand zona anusului este rosie si iti provoaca mancarimi si sentimentul de arsura. Sulful poate ajuta dar de multe ori poate agrava hemoroizi interni.

Acestea sunt tratamentele naturiste contra hemoroizilor interni. Sunt foarte bune si dau rezultate rapid. Si, sunt si recomandate de catre doctori ca tratament pre-medicamentos.

Abia dupa ce aceste remedii naturale pentru hemoroizi nu dau rezultate te poti gandii la o interventie medicala, in cazurile mai avansate de hemoroizi interni.

0 comments:

Post a Comment