Hemoroizi - tratament medicamentos

Hemoroizii sunt extinderi varicoase ale venelor din rect. Daca tratezi hemoroizii inainte ca starea acestora sa se inrautateasca, poti sa scapi de a trece inutil prin dureri, mancarimi si iritatii. Exista multe metode de tratament si tot felul de tratamente medicamentoase pentru hemoroizi care sa te ajute in indepartarea problemei. Aceste metode sunt propuse de catre medic în functie de severitatea in care se afla hemoroizii unei persoane. De obicei, toti medicii propun sa se utilizeze remedii naturale pentru hemoroizi pentru tratarea hemoroizilor sau folosirea unui tratament medicamentos pentru hemoroizi, si doar in cazuri severe, se recurge la folosirea de diferite metode de intepartare definitiva a los sau la interventia chirurgicala.

Hemoroizii se pot umfla si inflama, atât în exterior cât si in interiorul rectului. Hemoroizii interni pot ramâne nedetectati pâna ce apare sângerarea. Hemoroizii externi sunt acei hemoroizi care ies inafara anusului si este recomandat sa se apeleze imediat la un tratament înainte ca acestia sa devina trombozati si sa provoace dureri extreme.

HEMEORIZI - TRATAMENT MEDICAMENTOS :

Tratamentul medicamentos pentru hemoroizi poate fi de doua feluri : tratament format din medicamente pe baza de compusi naturali si tratament format din medicamente pe baza de compusi chimici. Acestea se pot gasii sub diverse forme ca : supozitoare, pastile, creme si unguente. Cu ajutorul lor poti trata simptomele hemoroizilor insa pot aparea si alte probleme sau efecte adverse.

Cele mai folosite si cunoscute medicamente pentru hemoroizi sunt :

  • Procto-glyvenol
  • Acest medicament se gaseste in farmacii sub forma de supozitoare sau creme. Supozitoarele pot fi folosite pentru perioadele dintre crizele hemoroidale iar cremele atunci cand apare o criza de hemoroizi. Ambele sunt efective pentru indepartarea durerii.

  • Hemorzon
  • Acest medicament se gaseste de asemenea sub doua forme, unguente si supozitoare, ambele fiind folosite in diferite momente ale crizelor de hemoroizi. Acesta este foarte bun in calmarea inflamarii hemoroizilor.

  • Detralex
  • Acest medicament se administreaza pe cale orala, si se foloseste in tratarea simptomelor hemoroizilor. Acesta opreste sangerarea si calmeaza inflamarea hemoroizilor, daca este luat conform recomandarilor medicului.

  • Ultraproct
  • Acest medicament se gaseste sub forma de unguent, si trebuie folosit conform specificatiilor medicale, pentru ca folosirea sa excesiva duce la aparitia unor efecte adverse.

Metode folosite in tratarea medicala pentru hemoroizi:

  • Indepartarea cheagurilor de sange : Atunci cand exista un cheag de sange, acesta este indepartat cu anumite instrumente chirurgicale. Aceasta este defapt o metoda foarte simpla. Odata ce cheagul este eliminat, zona din care a fost eliminat va fi moale. Iar acesta se va vindeca mai repede decât te poti astepta.

  • Metoda utilizata pentru tratarea hemoroizilor interni este ligatura cu banda de cauciuc. Prin plasarea unei benzi de cauciuc in jurul hemoroidului se taie efectiv furnizarea cu sange a acestuia. Astfel hemoroidul se micsoreaza si dispare lent în termen de 2-3 saptamani de la tratament. Aceasta metoda este recomandata decat pentru hemoroizii interni.

  • Coagularea: Aceasta procedura este preferata pentru îndepartarea hemoroizilor de dimensiuni reduse. Aceasta inseamna arderea hemoroizilor cu raze infrarosii sau curent electric. Daca aceasta procedura este facuta în mod repetat, se ajunge la restrângerea si disparitia treptata hemoroizilor.

  • Metoda numita Scleroterapia este, de asemenea, utilizata pentru tratarea hemoroizilor interni. Aceasta duce la oprirea circulatiei sangelui din hemoroid prin injectarea unui agent de intarire injectat în el. In acest fel, hemoroizii, se micsoreaza si dispare fara a provoca dureri.

  • O metoda medicala eficienta pentru a elimina hemoroizii este cea chirurgicala, mai numita si hemoroidectomia. Cand hemoroizii formeaza un cheag de sange sever si cand alte tratamente nu au produs rezultate bune poti sa te duci la o consultatie pentru a beneficia de acest tratament. Aceasta metoda este folosita pentru tratarea hemoroizilor complet prin eliminarea lor, dar se foloseste doar in situatiile grave.

  • Dupa cum ziceam, majoritatea doctorilor recomanda tratamentele naturiste pentru hemoroizi pentru ca sunt mai usor de suportat si mai sigure. Insa acestea pot fi imbinate foarte bine si cu produse medicale, recomandate de doctor.

Pastrarea zonei anale curate si uscate este un astfel de exemplu, astfel ca, in combinatie cu un tratament adecvat pentru zona afectata, hemoroizii pot începe sa-si îmbunatateasca starea în câteva zile pana la o saptamâna.

Medicul tau iti va recomanda tratamentul potrivit pentru tine luând în considerare factori precum vârsta, severitatea hemoroizilor, si tipul de hemoroizi de care suferi. În cazul în care aplicarea cremelor, supozitoarelor ori medicatia recomandata, nu rezolva problema este nevoie de interventia chirurgicala.

O dieta adecvata, cu multe fructe si legume vor fi de asemenea eficiente in combinatie cu o medicamentatie. Exercitii fizice regulate, inclusiv mersul pe jos si crescut de fibre in dieta ajuta la reducerea constipatiei, si opresc inflamatia hemoroizilor.

Cum ziceam, hemoroizii sunt extinderi varicoase ale venelor din rect. Daca tratezi hemoroizii de la primele simptome, vei scapa de a suferii mancarimi dureri si iritatii intr-un mod inutil.

Exista de asemenea si metodele de mai sus, prin care se indeparteaza hemoroizii definitiv insa acestea implica si mai multa durere si disconfort. De asemenea, ele sunt propuse de catre medic în functie de severitatea bolii, inainte de orice este recomandat sa te tratezi natural sau cu un tratament medicamentos pentru hemoroizi.

0 comments:

Post a Comment