Cauzele Hemoroizilor

 Nu exista o definitie clara pentru hemoroizi. De fapt, acestia ramân un mister pentru lumea medicala, deoarece nu se stie exact de ce apar, domeniul cauze hemoroizi nefiind complet cercetat.
În cadrul canalului anal (adica ultimii 4 cm din anus), se afla bucati de tesut umplute cu vase de sange. Aceste umflaturi actioneaza ca niste "perne" care ajuta la trecerea scaunului. Aceste mase de tesuturi moi sunt numite hemoroizi.
Este putin cunoscut faptul ca fiecare om are hemoroizi, insa se afla in stare latenta. În cazul în care tesuturile din canalul anal se extind, se produce fie un hemoroid intern fie un hemoroid extern. Deci, doar atunci cand hemoroizii cresc si se extind sunt clasificati ca fiind o problema medicala care are nevoie de tratament.


HEMOROIZI - CAUZE :

Dupa cum am mentionat anterior, nu se stie clar ce inseamna cauze de aparitie la hemoroizi, dar exista anumite lucruri care se stie ca favorizeaza aparitia lor.
  • Femeile gravide - nu se stie de ce, dar femeile gravide sunt în grupul de risc mai ridicat de problemele de hemoroizi. În timp ce motivul nu este clar, statisticile pot confirma faptul ca acestea sunt mult mai expuse.
  • Varsta cuprinsa intre 45 ~ 65 - ca efect al varstei, tesutul care sprijina hemoroizii slabeste si acestia se pot desprinde de pe peretii canalului anal, provocand aparitia unuia dintre cele doua tipuri de hemoroizi.
  • Persoanele obeze - oamenii care sunt supraponderali sunt în mod considerabil, de asemenea, expusi la riscul de dezvoltare a hemoroizilor.
  • Lipsa de fibre in alimentare - lipsit de fibre in dieta poate duce la constipatie, care duce la aparitia hemoroizilor.
  • Fortarea la defecare - in stransa legatura cu fibrele insuficiente, scaunele greu de eliminat pot duce la constipatie si, astfel, la aparitia hemoroizilor

Simptomele hemoroizilor

Deci, cum stii daca ai o problema cu hemoroizii? Aici sunt unele dintre simptomele generale care te vor ajuta sa raspunzi la aceasta intrebare :
  • Durere - simti o durere in anus sau dureri interne mai puternice?
  • Sângerarea - ai observat sânge la trecerea scaunelor sau pe lenjerie?
  • Mancarimea anala - ai simtit recent orice disconfort de acest gen?
  • Descarcarea anala - ai observat o umiditate excesiva sau scurgeri de materie de scaun?
  • Presiune - ai simtit o presiune interna sau externa în jurul anusului?
  • Noduli - ai observat sau simtit orice fel de noduli in jona anala?

Tratamente pentru hemoroizi :

Daca experimentezi oricare dintre simptomele mentionate mai sus, atunci mergi la un farmacist local sau la medicul de familie pentru un diagnostic corect si mai multe sfaturi, de asemenea poti sa cercetezi problema pe internet in functie de ce simptome ai.
Tratarea hemoroizilor nu este simpla, ca aplicarea unei creme si asteptarea ca ei sa dispara peste noapte. Cele mai multe creme si geluri nu vor fi, în general, capabile sa te scape de hemoroizi, dar pot ajuta la tratarea simptomelor si sa te usureze de efectele hemoroizilor. Tratamentele existente se pot aplica la domiciliu si sunt disponibile atat in farmacii la liber cat si in baza de prescriptie medicala, in functie de ce medicament este vorba.
Daca, totusi, hemoroizii continua sa iti cauzeze sangerari, durere si disconfort puternic, ii poti indeparta chirurgical ori non-chirurgical prin diferite metode.
Ca la orice problema medicala, este important sa actionezi cat mai repede sa ii tratezi, inca de cand observi ceva neclar, pana la urma cea ce noi am spus la sectiunea hemoroizi - cauze incomplet, de asta trebuie sa faci mai multe verificari.

0 comments:

Post a Comment